Başkaya, Ankara'nın toplam 11 barajdan beslendiğini, ancak en yoğun su kaynağının Çamlıdere ve Kurtboğazı barajları olduğunu belirtti. Yapılan ölçümlere göre, 2022 Temmuz ayında doluluk oranının yüzde 41,50 olduğu ve 658 milyon metreküp su bulunduğu hatırlatıldı. Ancak 2023 Temmuz ayında doluluk oranının yüzde 45,50'ye yükseldiği ve su miktarının 721 milyon metreküp olduğu ifade edildi. Geçen yıla göre 63 milyon metreküp fazla su bulunsa da barajlardaki su miktarının yeterli olmadığına dikkat çekildi. 

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı, barajlardaki su miktarının 11 aylık yetecek düzeyde olduğunu belirtirken, "Bu, suyun bol olduğu anlamına gelmez. Vatandaşlarımızdan su tüketimini tasarruflu bir şekilde yapmalarını rica ediyoruz" dedi. İçme ve kullanma suyunun gereksiz yerlerde kullanılmaması için vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkaya, özellikle halı yıkama ve araç yıkama gibi faaliyetlerde suyun israf edilmemesi gerektiğini vurguladı. Sulama işlemlerinde ise damlama sulama sisteminin tercih edilmesi ve vahşi sulamadan kaçınılması gerektiğini ifade etti. 

Ankara'nın günlük kişi başı su tüketiminin 240 ile 250 litre arasında olduğu bilgisini veren Başkaya, kaçak kullanımları önlemeye yönelik tedbirler aldıklarını ve denetimleri artırdıklarını söyledi. Özellikle yaz aylarında su tüketiminin arttığını belirten Başkaya, vatandaşların tasarrufta bulunmaları durumunda su sıkıntısı yaşanmayacağını vurguladı. 

Barajlardaki su miktarının artışına rağmen iklim değişikliği ve kentsel yapılaşmanın neden olduğu havadaki buharlaşmanın su kaynaklarına olumsuz etkisi olduğuna dikkat çekildi. Özellikle Çamlıdere Barajı'ndaki büyük buharlaşmanın su miktarını olumsuz etkilediği belirtilerek, yaz aylarında barajlardan buharlaşan suyun yağışlarla karşılanamadığına dikkat çekildi.