Yapay zekâ destekli sohbet robotu ChatGPT'nin arkasındaki yapay zekâ şirketi OpenAI, yaratıcı araçlar, altyapı ve dijital deneyimler oluşturmak amacıyla yapay zekayı kullanan New York merkezli girişim Global Illumination'ı satın aldı.  

Bu önemli satın alma işlemi, OpenAI'nin kuruluşundan itibaren gerçekleştirdiği ilk halka açık satın alma olarak tarihe geçti. Şu an için anlaşma koşulları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

OpenAI'ın İlk Satın Alımı 

OpenAI, son duyurusunda satın alma koşullarını belirtmese de "temel ürünleri" arasında ChatGPT de dahil olmak üzere Global Illumination ekibinin şirkete katıldığını duyurdu. Ancak Global Illumination ekibinin OpenAI bünyesinde ne tür projeler üzerinde çalışacağına dair kesin bir bilgi verilmedi.

Fakat OpenAI, "Global Illumination'ın, yapay zekayı kullanarak yaratıcı araçlar, altyapı ve dijital deneyimler oluşturmak için" bir şirket olduğunu belirtti. Bu açıklamalar, OpenAI'in çözümlerinde daha deneyim odaklı ve yaratıcı yaklaşımların benimsenebileceğine işaret ediyor. 

Belki de pek adını duymamış olabiliriz, ancak Global Illumination geçmişte oldukça etkili projelere imza atmış bir firma. Daha önce Instagram ve Facebook gibi devlerde ürün tasarlayıp geliştiren bu ekip, aynı zamanda YouTube, Google, Pixar, Riot Games gibi saygın şirketlerle de iş birliği yapmış. Global Illumination'ın web sitesi minimalist bir tasarıma sahip. Şirket hakkında kısa ve öz bir tanıtımın yanı sıra, sekiz yetenekli çalışanın ismi ve "web için geliştirilmiş açık kaynaklı bir sandbox MMORPG" olan Biomes adlı oyuna yönlendiren bir bağlantı bulunuyor. Bu oyun, görsel olarak Minecraft'e oldukça benzer bir stile sahip. 

Editör: Öznur Tekeli