İlk modelin beklenen ilgiyi görmemesi üzerine, Meta kullanıcıları cezbetmek için önemli özellikler ekledi. Bu güncellemeyle kullanıcılar, gözlükleriyle çektikleri videoları doğrudan Instagram ve Facebook'ta canlı olarak yayınlayabilecek ve takipçileriyle etkileşimde bulunabilecekler.

Canlı Yayınlar Artık Parmağınızın Ucunda

Ray-Ban Stories 2.0, Instagram'da canlı yayın yapmayı mümkün kılacak. Kullanıcılar, gözlükleri üzerinden kayıt yaparken veya canlı yayın sırasında yerleşik LED ışıklarıyla anında fark yaratacaklar. Bu sayede kullanıcılar, anlık deneyimleri takipçilerine canlı olarak iletebilecek ve gelen yorumları anında yanıtlayabilecekler.

Yeni model, sadece canlı yayın özelliğiyle değil, aynı zamanda gürültü engelleme özelliğiyle de geliyor. Ray-Ban Stories 2.0, çevresel gürültü seviyelerine adapte olarak ses kalitesini iyileştirme yeteneğine sahip. Ayrıca, daha gelişmiş bir kamera ile donatılan bu versiyon, daha uzun pil ömrü sunmasıyla da dikkat çekiyor.

İlk Ray-Ban Stories modeli Eylül 2021'de tanıtılmış ve 300 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. İkinci nesil Ray-Ban Stories 2.0 ise bu sonbaharda piyasada yerini alacak. Meta, bu güncelleme ile akıllı gözlük dünyasında yeni bir heyecan dalgası yaratmayı hedefliyor.

Editör: Öznur Tekeli