İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenecek ’Miss Exclusive of The World’ güzellik yarışmasına katılmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye gelen 44 güzel, Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi’ni gezdi.
Aliağa ilçesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Miss Exclusive of The World güzelik yarışmasına katılmak isteyen ve uluslararası yarışmalarda dereceleri olan 44 güzel, Türkiye’ye geldi. 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü Aliağa’da yapılacak olan yarışma öncesi İzmir’de gezintiye çıkan adayların ilk durağı ise tarihi mekanlarıyla ünlü Selçuk ilçesi oldu. Geçtiğimiz günlerde UNESCO Kültür Mirası listesine kaydedilen Meryem Ana Evi’ni gezen yarışmacılar, burada mum yakıp dilek diledi. Öğle yemeğini Şirince de yiyen güzeller, Selçuk ilçe merkezindeki tarihi su kemerleri altında da toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"MERYEM ANA TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN BİRİ"
2010 yılından beri Türkiye’de yapılan yarışmanın her yıl çok daha fazla ivme kazandığını belirten organizasyonun Komite Başkanı Çağrı Tortop, bu yıl ikinci kez Aliağa’da düzenlenecek olan yarışmada 44 güzelin yarışacağını söyledi.
Türkiye ile ilgili programı yaparken Selçuk’un kendileri için çok önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Tortop, "Çünkü UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine giren Meryem Ana, Türkiye’nin en önemli noktalarından biri. Biz güzelleri yurt dışından getirmeden önce Meryem Ana Evini görmek için bizden talepte bulundular. Biz de hem Türkiye ve Selçuk tanıtımı açısından, hem de onların istekleri üzerine ilk durak olarak Meryem Ana Evi’ne getirdik" dedi. Yarışmacıdan bazıları ise, Meryem Ana evini ziyaret etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
44 güzel, İzmir gezintisinin ardından kampa girdi.
(İHA)