Türkiye'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin büyük bir bölümünde aşırı sıcak hava dalgası etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji tarafından paylaşılan harita, sıcak hava dalgasının yoğun şekilde hissedildiği bölgeleri gösteriyor ve vatandaşları uyarıyor.

Uzun Süren Aşırı Sıcaklar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, ülkenin birçok bölgesinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle insanların günlük aktivitelerini sınırlamaları, dışarıda uzun süre kalınmaması ve gerekli tedbirlerin alınması öneriliyor.

Kar ve Yağmur Ne Zaman Geliyor?

Meteoroloji yetkilileri, aşırı sıcakların ne zaman sona ereceği konusunda net bir tarih vermekten kaçınıyor. Ancak, uzmanlar sıcak hava dalgasının birkaç gün daha etkili olabileceğini belirtiyor. Vatandaşlar, günlük hava tahminlerini takip ederek güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarıda bulunmaktan kaçınmalı ve gerekli önlemleri almalıdır. Uzmanlara göre sonbahar Eylül'ün ilk haftası itibarı ile başlayacak ve soğuklar kendini gösterecek, yağmurlar başlayacak. Konuya dair detaylı bilgi için biraz daha bekleyeceğiz gibi duruyor.

Kar yağmur ne zaman yağacak diye düşünürken 'şiddetli kuraklık' uyarısı yapıldı

İklim Değişikliği ve Uyarılar

Aşırı sıcak hava dalgalarının artışı, iklim değişikliğinin etkileri arasında yer alıyor. Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle daha sık ve yoğun sıcak hava dalgaları yaşanabileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle, toplumlar ve yönetimler iklim değişikliği ile mücadele ve adaptasyon stratejileri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 11 derece üzerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde sıcak hava etkisini sürdürecek. İşte bölge bölge hava durumu ve sıcaklık tahminleri:

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 10-12 derece üzerine çıkacak. Sıcak ve bunaltıcı bir hava bekleniyor.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 10-12 derece üzerinde seyredecek. Sahil bölgelerde de yüksek sıcaklıklar yaşanacak.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 11-13 derece üzerinde olacak. Deniz suyu sıcaklıkları da yüksek seyredecek.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 12-14 derece üzerinde olacak. Sıcaklıkların en yüksek seviyede hissedildiği bölgelerden biri olacak.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 7-9 derece üzerinde olacak. Ancak bu bölgede nem oranı da yüksek olacağı için sıcaklık daha rahat hissedilebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 9-11 derece üzerinde olacak. Bölgenin yüksek rakımlı bölgelerinde de sıcaklık artacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 10-12 derece üzerine çıkacak. Yüksek sıcaklıklar bölge genelinde etkisini sürdürecek.

Sıcaklıkların bu şekilde mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle vatandaşların dışarıda uzun süre kalmamaları, su tüketimine dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.