İzmir’in Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Belediye-İş Sendikası ile toplu sözleşme masasına oturmayacağını söyledi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yaptığı açıklamada, Belediye-İş Sendikası’nı eleştirerek, “Bayraklı Belediyesi son dönemde konuşulan bir belediye olmaya başladı. Bu Belediye-İş Sendikası abartarak fazla umutlandırmasınlar. Sendikalı olmak çalışana, kadın müdüre saygısızlık yapmak, gelip belediye önünde meclis üyesine, belediye başkanına hakaret etmek demek değildir. Bu üç işçi işçiden çıkartıldı, ’geri al’ dediler. Ama bir müdüre, bir bayana saygısızlık yapanı işe almak istemiyoruz” dedi.
Başkan Karabağ, Belediye-İş Sendikası ile toplu sözleşme masasına oturmayacağını söyledi.
Bayraklı Belediyesi ve kendisi hakkında çıkan haberlere de tepki gösteren Başkan Karabağ, “Ruh hastası bazı tiplerin internette yazı yazmasına izin vererek bunu yandaş basına malzeme ettiler, üstümüze geldiler. Bizi sendika düşmanı ilan ettiler. Ben buraya kazık çakacak değilim, ama sizler burada kalın. Belediye-İş yetkilileri Temizlik İşleri Müdürlüğü için yapılacak sözleşme öncesi ‘Biz çoğunluğu aldık, yetki verin’ diyor. İlgili taşeron firma bu yetkiyi mahkemeye taşıyacak ve bu dava bir yıl sürecek. Ve sendika işçiyi mağdur edecek. Bunun sebebi gerçek sendika olmamalarıdır” diye konuştu.