Toplantıda, İBB yüzde 57, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yüzde 40 ve taksiciler yüzde 100 zam önerisiyle masaya oturdu. Ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı için artış kararı ağustos ayına ertelendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, Zeytinburnu'nda bulunan 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantının gündemi, toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifiydi. Ancak taraflar arasında zam konusunda anlaşma sağlanamadı. 

Ağustos’ta Yeniden Görüşülecek 

Otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, Marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisleri için düşünülen zam teklifleri, taraflar arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle ertelendi ve alt komisyona çekildi. UKOME, ağustos ayında aynı konuyla ilgili tekrar toplanacak ve ulaşımdaki ücret değişiklikleri yeniden ele alınacak. 

Kim Ne Kadar Zam İstiyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerinde yüzde 57.07 oranında zam yapılması teklifini sunmuştu. Aynı konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40 zam önerisiyle katılmış, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ise dikkat çekici bir şekilde yüzde 100 zam talebinde bulunmuştu. 

Bununla birlikte, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82 oranında zam teklifinde bulunmuştu. Dentur Avrasya ise yüzde 101, Turyol ise yüzde 65 oranında zam talebinde bulunmuşlardı.