GUNDEM

İkamet izni biten göçmenler ülkesine gönderildi! Bakan Yerlikaya açıkladı

Düzensiz göç ile ilgili çalışmalar kapsamında son durumu paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göreve başladıkları günden 22 Eylül tarihine kadar yapılan çalışmalara ilişkin rakamları paylaştı.

Abone Ol

Düzensiz göçle mücadele devam ediyor. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Düzensiz göçle mücadele kapsamındaki çalışmalara ilişkin konuşan Bakan Yerlikaya, göreve başladıkları günden 22 Eylül tarihine kadar yakalanan düzensiz göçmen sayısını açıkladı.

İKAMET İZNİ BİTEN BİNLERCE GÖÇMEN ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve başladıkları günden 22 Eylül tarihine kadar 97 bin 363 düzensiz göçmen yakalandığını aktaran Bakan Yerlikaya, 22 Eylül’e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmenin deport edildiğini duyurdu. Vizesi, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancının ülkeden ayrıldığını açıklayan Bakan Ali Yerlikaya, ‘Rakam daha önceden 89 bindi. Sınırlara öyle iyi basıyor ki Milli Savunma Bakanlığımız 70 bin 796 engelleme yaptı. Kayıtlı engelleme bunlar. İçeri almıyoruz. Ağırlıklı olarak Pakistan, Afganistan, Özbekistan ve İran hududundan gelenler bunlar.’ dedi.

MOBİL GÖÇ NOKTASI UYGULAMASI BAŞLIYOR

İstanbul’da pilot olarak başlatılan Mobil Göç Noktası uygulamasının 1 Kasım tarihinden itibaren 30 büyükşehirde aynı anda başlayacağının bilgisini veren Bakan Yerlikaya, ‘1 Ekim’de Bursa, Adana, İzmir ve Ankara’da Mobil Göç Noktası uygulamasına başlıyoruz. 1 Kasım’da bu araç sayısını 153’e çıkarıyoruz ve 30 büyükşehirde aynı anda başlıyoruz. 1 Aralık’ta tüm Türkiye’de uygulama başlayacak.’ ifadelerine yer verdi.
 

Abone Ol