Google, kullanıcılarına yaptığı duyuruda, 2 yıl ya da daha uzun süre giriş yapılmayan veya e-posta okunmayan hesapların otomatik olarak kapatılacağını açıkladı. Ancak bu karar, kullanıcılar arasında ciddi eleştirilere neden oldu. 

Google, güvenlik ve masrafları azaltma amaçlı olarak bu adımı attığını belirtirken, birçok kullanıcı, bu politikanın kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Google'ın gönderdiği uyarı e-postalarının gözden kaçabileceğini ve bu nedenle hesapların yanlışlıkla silinebileceğini vurgulayan kullanıcılar, bu kararı sert bir şekilde eleştirdi. 

CNBC gibi önde gelen medya kuruluşları, birçok kullanıcının Google'ın uyarılarını gözden kaçırabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, farklı amaçlar için açılan hesapların silinmesi durumunda, içerdikleri fotoğraf ve dokümanların da kaybolabileceği endişesi dile getirildi. 

Google, bu kararı alırken ücretsiz hesapların sunulan depolama alanının bir maliyeti olduğunu vurgulamıştı. Uzmanlar, hesaplarını kaybetmek istemeyen kullanıcıların her iki yılda bir hesaplarına giriş yapmalarını öneriyor. 

Editör: Öznur Tekeli