Bu program kapsamında seçilen oyun geliştiricilerine, ilk 6 ay boyunca elde ettikleri gelirin tamamını garanti ediyor. Yıllardır milyarlarca dolarlık yatırımlar yaparak pek çok popüler oyunu üyelerine ücretsiz sunan Epic Games, hala sektörün öncüsü konumunda olan Steam'e karşı istediği ivmeyi yakalayabilmiş değil.

Ancak firma, oyun geliştiricilerini bünyesine çekebilmek için çeşitli stratejiler denemeye devam ediyor.

Epic Games’ten Avantajlı Teklif

Şimdiye kadar çeşitli oyun yapımlarını ilk kez kendi dijital mağazasında sunarak avantaj sağlamaya çalışan Epic Games, şimdi de geliştirici tarafında önemli bir yenilik yapıyor. Epic Games Store üzerinde oyunlarını yayınlamayı düşünen geliştiricilere, ilk 6 ay boyunca elde ettikleri gelirin yüzde 100'ünü sunma taahhüdünde bulunuyor.

Firma tarafından yapılan açıklamada özel oyun geliştirme programı olan "Epic First Run" kapsamında geliştiricilere ilk 6 ay boyunca elde ettikleri tüm geliri ödeyeceğini açıkladı. Ödemelerde vergi ve iade ücretleri dışında başka bir kesinti yapılmayacak. Bunun yanı sıra, bu oyunların geniş çaplı pazarlaması da firmalar tarafından gerçekleştirilecek. Bu hamle, geliştiricilere hem kendilerini tanıtma fırsatı sunacak hem de önemli bir gelir kaynağı oluşturacak.

6 ay sonra, Epic Games, yüzde 12 kesinti politikasını tekrar uygulamaya koyacak. Aylık 68 milyon aktif kullanıcısı bulunan Epic Games mağazası, yeni programını 16 Ekim tarihinden itibaren geliştiricilerin kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Ancak programa katılmak isteyen bir oyunun, herhangi bir üçüncü taraf mağazada veya abonelik hizmetinde bulunmaması gerekiyor.

Editör: Öznur Tekeli