Öncelikleri arasında işçi sağlığı ve güvenliğinin ayrı bir yeri bulunan Dicle Elektrik, sorumluluk alanındaki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta çalışan tüm personeline belli periyodlar ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor.
Dicle Akademi bünyesinde gerçekleştirilen 2015 yılı eğitim çalışmalarına başlandı. Dicle Akademi bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimlere 6 ilde toplam 2 bin 100 personel katılacak. Dicle Akademi tarafından organize edilen proje ile her yıl en az bir kez olmak üzere tüm illerde bulunan Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ’ta çalışan personel iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçiriliyor. Bu yılki eğitim çalışmaları da dün Diyarbakır’da başladı. Burayı sırası ile Şanlıurfa, Mardin, Barman, Siirt ve Şırnak illerindeki eğitim çalışmaları takip edecek.
YILDA 16 SAAAT EĞİTİM VERİLİYOR
Diyarbakır’da gerçekleştirilen ve bir hafta devam edecek olan iş salığı ve güvenliği eğitimine toplam 597 personel katılıyor. Eğitim çalışmalarını yürüten İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Suzan Tirki Toloğ, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında çalışan personelin tümüne yılda 16 saat iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdiklerini söyledi. Toloğ, "Bir hafta sürecek bu çalışmalar sırasında çalışanlara iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin genel kuralların yanında güvenlik kültürü, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, ergonomi gibi konularda da eğitim veriyoruz. Yine personele güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar, acil durum planı ve ekiplerin acil durumda yapması gerekenler, elektrik işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri konularında eğitici bilgiler veriyoruz’’ dedi.