Göktaşı, Ergani ilçesinin kırsal Güneştepe Mahallesi'nde yaşayan Umut Can Gümüş tarafından keşfedildi. Gümüş, gökyüzünde ani bir parlama sonucu yerde bulduğu göktaşını ilk gördüğünde sıcaklığı nedeniyle elleyemedi ve hemen tişörtüne sarıp eve götürdü. Taşın fotoğrafını çekip amcasına gönderen Gümüş, uzmanlardan görüş aldı. 

Umut Can Gümüş, taşın hala sıcak olduğunu ve yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu belirtti. Göktaşının alıcısı bulunması halinde 4 milyon TL'ye satmayı planlıyor. 

Göktaşı, köyün gençleri arasında büyük bir ilgi uyandırdı. Hüseyin Güneş, göktaşının düşüş anını şöyle anlattı: "Akşam köyümüzdeki gençlerle oturuyorken gökyüzünde bir cisim kaydı. Bahsettiğimiz cisim de çok parlaktı. O parça yere düştüğünde ışık saçarak indi. Aslında çok merak da ettik biz gitmedik. O sırada Umut da yanımızdaydı. Umut saatlerce taşı aradı. Baktı ki sıcak bir taşın yerde durduğunu gördü. Taşı yanımıza getirdiğinde elimize alamıyorduk. Gece olduğu için taş parlıyordu da." 

Güneştepe Mahalle Muhtarı Mehmet Güneş, bölgede daha önce böyle bir taşa rastlamadıklarını söyledi. Taşın satılması halinde köye katkı sağlayacaklarını ifade ederek, "Herkesin köyümüzü gelip tanımasını tabi ki çok isteriz. Sonuçta köyümüze meteor taşı düşmüş. Olur da taşı anlaşabileceğimiz birine satarsak köyümüze de katkıda bulunacağız" dedi.