OpenAI, bu özelleştirme sayesinde ChatGPT'yi kod tamamlama, tutarlı ton yakalama gibi özel görevlere daha verimli bir şekilde adapte edebilmenin mümkün olacağını belirtiyor.

OpenAI, GPT-3.5'in ince ayarlı versiyonlarının belirli dar kapsamlı görevlerde amiral gemisi modeli GPT-4 ile rekabet edebilecek hatta bazı durumlarda daha üstün performans sergileyebileceğini iddia ediyor.

OpenAI, bu güncelleme ile ilgili olarak "GPT-3.5 Turbo'nun piyasaya sürülmesinden bu yana, geliştiriciler ve işletmeler, kullanıcıları için benzersiz ve farklılaştırılmış deneyimler oluşturma ihtiyacını dile getirdi. Bu güncelleme, kullanım durumlarına özel daha yüksek performans gösteren modeller oluşturmanıza ve bu özel modelleri geniş çapta kullanmanıza olanak sağlıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha Kısa İstekler, Daha Hızlı Yanıtlar

OpenAI müşterileri, GPT-3.5 Turbo'yu API aracılığıyla kullanırken, ince ayar seçeneği sayesinde modelin belirli dili daha iyi anlamasını veya tutarlı bir şekilde yanıt vermesini sağlayabilecekler. Ayrıca, örneğin kod parçacıklarını tamamlamak gibi özel görevlere odaklanarak modelin yeteneklerini geliştirebilecekler. Bu özelleştirmeler aynı zamanda belirli bir markanın veya sesin tonuna daha uygun çıktılar elde etmeyi de mümkün kılacak.

OpenAI, ince ayar sürecinin, istekleri kısaltarak API isteklerinin hızını artırmanın ve maliyetleri düşürmenin bir yolunu da sunduğunu belirtiyor. Test aşamasında olan bu özellik, kullanıcıların GPT-3.5'i ince ayar talimatlarıyla kullanarak isteklerini %90 daha kısa hale getirebildiklerini gösterdi.

Güvenlik ve Moderasyon Ön Planda

OpenAI, ince ayar sürecinde güvenliği korumak için özel bir moderasyon sistemi kullanacak. Eğitim verileri, moderasyon API'si ve güvenlik standartlarına uygunluğu denetlenerek, varsayılan modelin güvenliği ve güvenilirliği sağlanacak.

OpenAI, bu sonbaharda daha gelişmiş bir versiyon olan GPT-4'ü de benzer amaçlarla kullanıma sunmayı planlıyor. Bu adım, yapay zeka tabanlı metin üretimi alanında daha da ileriye gitmeyi hedefleyen OpenAI'nin stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

Editör: Öznur Tekeli