Tesla, elektrikli otomobil dünyasının en etkileyici markalarından biri olarak Türkiye pazarında büyük bir etki yaratıyor. Bugün, Türkiye'de Tesla Model Y teslimatlarının kaç adet olduğu hakkında dikkat çekici bir haber gündeme geldi. Bu gelişme, Tesla'nın Türkiye'deki rekora doğru hızla ilerlediğini gösteriyor. 

Türkiye’de Şimdiye Kadar Tesla, Yaklaşık 5 Bin Model Y Teslimatı Yaptı! 

Dünya enerji kaynaklarına daha sürdürülebilir bir şekilde yöneldikçe elektrikli otomobillerin popülaritesi de hızla artıyor. Gazeteci Emre Özpeynirci'nin özel haberinde, elektrikli otomobil dünyasının öncü ismi Tesla ile ilgili ilginç bir gelişme paylaşıldı. Türkiye'de Tesla Model Y'nin şimdiye kadar kaç adet teslim edildiği konusunda yapılan paylaşım, dikkat çeken bir bilgi sunuyor: Tesla, Türkiye'de yaklaşık olarak 5 bin adet Model Y teslimatı gerçekleştirdi. 

Tesla, Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde en fazla elektrikli araba satan marka olarak öne çıktı. Bu önemli gelişme sonrasında, güncel bir paylaşım dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, son zamanlarda İstanbul Park'ta çekilen bir video da habere eklendi. 

Bu videoda 3 binden fazla aracın görüntüsü yer alıyor. Bu araçların teslim edilmesiyle, Eylül ayının sonuna kadar toplam teslimat sayısının 8 binin üzerine çıkması bekleniyor. Ekim ayına yönelik hedef ise 10 bin teslimatı aşmak. Eğer bu hedef gerçekleşirse, Tesla için 5 ayda 10 bin teslimat başarısı, bir dünya rekoru olarak kayıtlara geçebilir. 

Son dönemde, daha konforlu bir sürüş deneyimi arayışında olan sürücüler, elektrikli otomobilleri tercih etme eğilimindeler. Türkiye'de de elektrikli otomobil kullanımının hızla arttığı, mevcut verilere dayanarak söylenebilir.