Bugünkü Kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri d gençlere vergisiz telefon desteği oldu. Detayları merak edilen vergisiz telefon desteği uygulaması ile ilgili beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili tüm detayları paylaştı. Üniversiteli gençlere cep telefonu ve bilgisayar desteği hakkında tüm detaylar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından canlı yayında bizzat açıkladı. İşte gençlere teknolojik cihaz desteği ile ilgili tüm detaylar…

KABİNE TOPLANTISI SONA ERDİ

Dün yapılması beklenen ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti sebebiyle bugüne alınan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri de gençlere vergisiz telefon desteği oldu. Tüm gençlerin gözü ve kulağı heyecanla bu konu hakkında yapılacak açıklamaya çevrildi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, b konuyla ilgili tüm detayları paylaştı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ

Seçim sürecinde üniversiteli gençlere teknolojik cihaz desteği vaadinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini dile getirmişti. Bugün yapılan Kabine toplantısının ardından merakla beklenen bu konunun detayları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere yönelik cep telefonu ve bilgisayar desteğinin hayata geçirileceğini duyurdu.

genclere-5-bin-500-liraya-kadar-teknolojik-cihaz-destegi-vergisiz-telefon-desteginin-detaylari-aciklandi-1

5 BİN 500 TL TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ

Gençlere yönelik teknolojik cihaz desteği ile ilgili tüm detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği verileceğini belirtti. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlanacağını da ekledi. Aynı zamanda bir hatla sınırlı olmak şartıyla 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GBkota tanımlanacağı bilgisini de verdi. Gençlerin kendilerine sunulan bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştığı her iki destekle ilgili uygulama esasları ise bakanlıklar tarafından belirlenecek ve detaylı bilgiler paylaşılacaktır.