SGK müjdesini duyurdu! Emekliye 3 maaş ikramiye teklifine Meclis'ten onay çıktı. SGK tarafından emeklilere yönelik son dakika müjdesi yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu, 4A 4B 4C emeklisi olan tüm vatandaşlar için harekete geçti. Hazırlanan teklif TBMM'de onaylandı ve böylece yasalaştı. Emekli maaşı alan vatandaşlara tamı tamına 3 maaş ikramiye ödemesi verilecek. Evet yanlış duymadınız! Emekliler 33.500 TL'lik nakit destek ödemesini hesaplarından anında alabilecekler. Geçim derdine düşen emekli vatandaşlar bu sayede rahat bir nefes alacak. Bir zamandır süren ara zam tartışmalarının arasında emeklilere yönelik duyurulan bu müjde resmen bayram havası estirdi. Peki emekliye 3 maaş ikramiye başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Milyonlarca emekliye derinden bir oh çektiren yeni müjdenin detayları da büyük bir heyecanla araştırılıyor. TBMM’den geçen yeni kararla beraber emekliye 3 maaş ikramiye ödemesi yapılacak. 4A 4B 4C fark etmez tüm emekliler ikramiye ödemesinden faydalanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılan açıklamda ikramiye ödemesi için tek şartın başvuru yapmak olduğu ifade edildi. Başvurular SGK'ya yazılı dilekçe ile gerçekleştirilecek. Çok sayıda emekli vatandaş için yeni bir gelir olacak ikramiye ödemesinin detayları da netlik kazandı.

emekli-maas-odemesi

3 Maaş SGK İkramiyesinden Kimler Yararlanacak?

Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda SGK, emekli vatandaşlara 3 maaşa kadar ikramiye ödemesi yapacak. Yeni emekli olan ancak emekli maaşını henüz almaya başlamayan emekli vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldığı ifade edildi. Bu düzenlemeyle beraber emekli maaşı henüz bağlanmayan vatandaşlar sosyal güvenlik kurumuna başvuruda bulunarak 3 maaşa kadar avans alma şansına sahip olacak. Yazılı dilekçe ile yapılacak olan başvurulara göre ödemeler yapılacak. Emekli vatandaşlar aldıkları nakit avansın geri ödemesini ise maaşlarından kesilecek şekilde uzun vadeli olarak yapma hakkına sahip olacak.

SGK emeklisine yönelik nakit avans kampanyasında tek bir şart yer alıyor. Emekli maaşı için başvuruda bulunan ancak maaşlı 90 gün geçmesine rağmen bağlanmayan yeni emekliler nakit avans kampanyasına başvuru koşulu ile katılabiliyor. Sosyal güvenlik kurumuna yapılan başvurular, yazılı dilekçe ile gerçekleştiriliyor. Kısa bir zaman içerisinde sonuçlanan dilekçe karşılığında emekliye 33.500 TL'ye Varan nakit avans sağlanıyor. Nakit avans Asgari ücretin 3 katına kadar belirleniyor.

sgk-odemesi

SGK Nakit Avans Kaç TL?

2023'ün Temmuz'unda yapılan yüzde 34'lük zamla beraber yeni asgari ücret 11.1402 TL'ye çıktı. Yani emekli vatandaşa verilecek olan toplam nakit avans 33.000 TL'den fazla oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nca nakit avans için başvuru yapan emekli vatandaşa ödemeler takip eden 10 gün içinde yatırılıyor. Yani emekli vatandaşlar, maaş alana kadar beklemek zorunda kalmıyor. Hemen başvuru karşılığında SGK'dan nakit avans alma hakkına kavuşuyor. Alınan nakit avansın geri ödemesiyse 36 aya varan taksitlerle gerçekleştiriliyor.