Öne çıkan haberlere göre, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki günlerde grup başkanlığı görevinden istifa edeceği belirtiliyor. İstifanın ardından Özgür Özel'in, CHP'nin temsil ettiği değerleri ve politikalarını Anadolu'daki parti örgütleriyle buluşturmak amacıyla bir tur düzenlemesi bekleniyor. 

Anadolu turunun ilk durağı Manisa olacak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'ya yeni il başkanını atayarak bu süreci desteklemiş olacak. 

Kulislerde dolaşan bir diğer iddiaya göre, Özgür Özel ve CHP içindeki değişimciler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle hareket ederek, Özgür Özel'i gelecek kurultayda aday göstermeyi planlıyorlar. Bu planın arkasında, İmamoğlu'nun 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği iddiaları da bulunuyor. 

CHP'de yaşanan bu gelişmeler, parti içi dinamiklerin ve gelecek stratejilerinin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. Özgür Özel'in istifası ve Anadolu turuyla birlikte neler yaşanacağı merakla bekleniyor.