Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış, döviz kurlarındaki hareketlilik, brent petrol fiyatlarının yükselmesi, KDV ve ÖTV oranlarının artmasıyla oto gaz fiyatlarına bir zam şoku daha geliyor. Gece yarısı motorine yapılan zammın ardından bu kez oto gaz fiyatlarında da kallavi bir artış yaşanacak. 2 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak yeni zamla birlikte oto gazın litresi 2 lira birden yükselecek. 

Son zamlarla birlikte oto gazın fiyatı İstanbul'da 16 lira 25 kuruşa, Ankara'da 16 lira 16 kuruşa, İzmir'de ise 15 lira 87 kuruşa çıkacak. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar vatandaşları zor durumda bırakırken, sektördeki belirsizliklerin de devam ettiği görülüyor. 

Akaryakıt fiyatları, benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketlere ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.