Apple'ın bu yıl tanıtması beklenen yeni iPhone serisinde, USB-C bağlantı noktasına geçiş yapacağına dair iddialar güçleniyor. Twitter'da "Majin Bu" kullanıcı adını kullanan X, iPhone 15 serisi akıllı telefonlar için tasarlandığı belirtilen örgülü USB-C şarj kablolarının görüntülerini paylaştı.

Paylaşılan görsellerde, çeşitli renklerdeki şarj kablolarının bulunduğu görülebiliyor. Apple, büyük ihtimalle telefonların gövde renklerine uygun kabloları beraberinde sunacak. Çünkü Cupertino merkezli şirket, aynı yaklaşımı yeni MacBook Air modellerinde de tercih ediyor.

Sadece iPhone 15 Pro'lara Özel Olabilir

Ayrıca, örgülü şarj kablolarının yalnızca iPhone 15 Pro modellerine özgü olma olasılığı da bulunuyor. Normal iPhone 15 modellerinin standart bir kablo ile gelebileceği düşünülüyor.

Apple'ın 15 Eylül tarihinde tanıtacağı iPhone 15 serisinde, en dikkat çekici değişikliklerden biri olan Lightning portunun USB-C ile değiştirilmesi yer alacak. Aynı zamanda, şarj hızının da 35 W'a kadar arttığı iddia ediliyor. Pro modelleri ise Apple'ın yeni A17 işlemcisine sahip olacak.