Uzun bir bekleyişin ardından, Apple sonunda iPhone 15 modelleriyle birlikte geleneksel Lightning bağlantısını geride bırakarak USB-C teknolojisine geçiş yapıyor. Sızıntılara göre, iPhone 15 kutularından çıkacak örgülü kabloların standart uzunluktan daha uzun olacağı belirtiliyor. Şimdi ise Apple araştırmacısı Majin Bu, yeni iPhone modellerinin yanında gelecek olan bu kablo ile ilgili ek ayrıntıları paylaştı.

iPhone 15 USB-C Kablosu USB 2.0 Hızlarıyla Sınırlandırılabilir

Ortaya çıkan bilgiler, iPhone 15'in USB-C kablosunun 1,6 metre uzunluğunda olacağını, daha kalın ve dayanıklı bir yapıya sahip olacağını gösteriyor. Apple, USB 2.0 veri aktarım hızlarını Lightning bağlantısında olduğu gibi aynı seviyede tutmayı planlıyor. USB 2.0, veri aktarımında 480Mbps hızına kadar destek sunuyor. Bu veriler muhtemelen düz iPhone 15 modeli için geçerlidir. Ancak iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinin daha yüksek veri aktarım hızlarına sahip olabileceği düşünülüyor. Özellikle Pro modellerinin USB 3.2 veya Thunderbolt 3 desteği ile gelmesi ihtimal dahilinde.

Apple araştırmacısı Majin Bu'nun paylaştığı bilgilere göre, iPhone 15'in USB-C kablosunda daha önce belirtildiği gibi MFi (Made for iPhone) kısıtlaması bulunmayacak.