Apple, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modelleri için 40Gbps'ye kadar veri transfer hızı sunan Thunderbolt veya USB4 kablosu seçenekleriyle desteklenebilir. Ayrıca, daha hızlı veri transferi ve şarj imkânı sağlayan USB-C kablosuyla ilgili detaylar da açıklandı. 

Ayrı Bir Ürün Olarak Satışa Sunulacak 

Paylaşılan görsellere göre, iPhone 15 Pro için özel olarak tasarlanmış olan Thunderbolt USB-C kablosunun uzunluğu 0,8 metre olarak belirlenmiş durumda. Apple'ın mevcut Thunderbolt 4 Pro kablosu ise 1,8 metre uzunluğunda bulunuyor. Özellikle dikkat çeken bir detay ise bu yeni kablonun 150W'a kadar şarjı desteklediği yönünde. İddialara göre, Apple bu özel kabloyu ayrı bir ürün olarak satışa sunacak. 

Ünlü Apple analisti Kuo'nun açıklamalarına göre, iPhone 15 Pro modelleri en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3 desteği sunacaklar. Ancak, sızdırılan bilgilere göre ortaya çıkan USB4 kablosu, Thunderbolt 4 protokolüne dayanıyor. Bu da 40Gbps hızlara eşdeğer veya USB 3.2 Gen 2 standardının iki katı hız sunuyor demek oluyor. İlgili kablonun aynı zamanda Apple'ın mevcut Thunderbolt 4 Pro kablosundan daha üstün bir güç dağıtımı kapasitesine sahip olduğu da belirtiliyor (100W yerine 150W). Bu hızlı şarj kabiliyeti, iPhone 15 ve 15 Plus modelleri için de geçerli olabilir. Konu hızlı şarja geldiğinde, yeni iPhone'lar 35W'a kadar hızlı şarjı destekleyecekler. 

iPhone 15'in kutusundan çıkacak olan kablo, örgülü tasarımıyla dikkat çekecek ve mevcut şarj kablosundan %50 daha uzun olacak. Sızan bilgilere göre, bu yeni kablolar siyah, beyaz, sarı, mavi ve turuncu gibi olası yeni iPhone renk seçenekleriyle uyumlu olacak.