Bakan Şimşek, JP Morgan tarafından düzenlenen yatırımcı toplantısına yaptığı katkıyı değerlendirerek, "Türkiye'nin nüfusu 85 milyon olup milli geliri 10 bin dolar olan 6 ülkeden biri olduğunu unutmamalıyız. Türkiye'nin potansiyeli ve pazar büyüklüğü oldukça büyük. Ancak, ekonomik istikrarı sürdürebilmek ve yatırımcıları çekebilmek için dünya normlarına uygun, kurala dayalı politikalar izlemeliyiz." ifadelerini kullandı. 

Yeni Dönemde Merkez Bankası ve Ekonomi Politikalarıyla Hızlı Adımlar 

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasıyla birlikte yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Şimşek, ekonomik istikrarın sağlanması ve enflasyonun düşürülmesi hedefi doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bakan Şimşek, "Ülkemize yatırımcı çekmek ve enflasyonu kalıcı olarak düşürmek amacıyla atılan adımlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'ye kaynak akışını artırmak için en temel kriterlerden biri, dünya normlarına uygun ve kurala dayalı politikaların benimsenmesidir." şeklinde konuştu. 

Bekle-Gör Modu ve İleriye Dönük İstikrar 

Bakan Şimşek, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye ilgi gösterdiğini belirterek, bu ilginin sürdürülebilir istikrar ve uygun politikalarla daha da artacağına inandığını söyledi. "Yatırımcılar, Türkiye'nin potansiyelini ve ekonomik büyüklüğünü göz önünde bulunduruyor. Ancak, kalıcı çözümler ve dünya standartlarına uygun politikalar olmadan istikrar sağlamak zor" diyen Şimşek, "Türkiye'nin ekonomik geleceğini şekillendirmek için beklemek ve doğru adımları atmak gerekiyor." şeklinde konuştu. 

Enflasyon Hedefleri ve Ekonomik İstikrar 

Enflasyonla mücadelede kalıcı çözümler üzerinde çalışıldığını belirten Bakan Şimşek, "Amacımız, geçici faktörlerin etkisiyle yükselen enflasyonu aşağı çekmek ve sürdürülebilir bir istikrar sağlamak. Bu süreçte alınan vergi düzenlemelerinin geçici olduğunu ve enflasyon üzerinde kalıcı bir etkisi olmayacağını vurgulamak isterim." dedi. 

Türkiye'nin Ekonomik Geleceği Parlak 

Bakan Şimşek, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Türkiye'nin ekonomik potansiyeli ve pazar büyüklüğü tartışılmaz. Doğru adımlarla Türkiye'ye yönelik yatırım ve kaynak akışını artırabiliriz. İstikrarlı politikalarla ekonomik geleceğimizi parlak bir şekilde şekillendireceğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönemde daha fazla yatırımcı çekerek, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz."