Geçtiğimiz yıllarda az miktarlarda ödenen emekli promosyonlarına geçtiğimiz yıl yapılan büyük zam, promosyon alanları rahatlatmıştı. Emekli vatandaşlar, bankalar tarafından verilen promosyonları takip ederek en çok hangi banka promosyon ödemesi yapıyorsa onu tercih etti.

Promosyon ödemeleri çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip edilmeye devam ederken sevindirici bir haber geldi. Kurumlar ve bankalar tarafından maaşlara ek ödenen promosyon ödemelerinde mevzuat değişikliğine gidileceği gündeme geldi. Değişiklikle ilgili gelişmeyi duyanlar büyük bir sevinç yaşadı.

emekli-maasi

En düşük memur maaşlarına yapılan zamdan sonra promosyon miktarlarında değişikliğe gidilirken tutar zammıyla birlikte taahhüt sürelerinde de değişiklik yapıldığı aktarıldı. Bankaların pek çoğu, öncesinde emekli vatandaşlara 7 bin 500 ila 10 bin lira arasında maaş alanlara 9 bin lira promosyon ödemesi yapıyordu. Yaşanan ekonomik kriz, enflasyondaki artış ve 2023 yılıyla birlikte pek çok ürün ve hizmete gelen zam, özellikle emeklileri zora soktu. Bununla beraber emekliler başta olmak üzere vatandaşların çoğu ek ücretlendirmelere bel bağladı. Vatandaşlar, 'Emekli promosyonlarında zam ne zaman? Promosyonlar zamlanacak mı? Promosyon süresi ne kadar? Emekli promosyonu ne zaman bitiyor?' şeklindeki soruların yanıtını araştırıyor.

Promosyonlarında Artışa Gidilecek

2023 yılıyla birlikte geçim sıkıntısı yaşanınca asgari ücrete Temmuz ayında ek zam geldi. Asgari ücret ve memur maaşlarında yapılan zamlardan sonra bankalar, promosyon yarışına girdi. Promosyon ücretleri bazı bankalar tarafından 15 bin TL'ye kadar çekilirken, tahattüt süresinin de kısaltılması gündeme geldi.  Bankaların bazıları 7.500 TL ila 10.000 TL arasında olan ödemeleri 12.000 TL'ye çıkarttı.

Bankalar yeni müşteri kazanmak ve var olan müşterilerini kaybetmemek için her daim kampanyalarını güncelleniyor. Bu kapsamda müşterilere cazip teklifler sunan bankalar, kısa bir zaman için promosyoları 15 bin TL'ye yükseltmeyi hedefliyor. Emekliler başta olmak üzere promosyon müjdesi birçok vatandaşın yüzünü güldürüyor. Promosyon müjdesini duyanlar ek ödeme almak için gelişmelere odaklandı.

promosyon-odemesi

Promosyon Süresi Düşecek Mi?

Sürekli yapılan aylık artışların ardından 36 aylık imza atan devlet memurları ve emeklilerin artık yeni anlaşmalar ile beraber promosyon taahhüt sürelerinin azaltılması gündem oldu. Taahhüt sürelerinin 24 aya kadar düşeceği müjdesi büyük bir heyecan yarattı. 

Söz konusu uygulama gerçekleşirse; emekli vatandaşlara yapılan promosyon ödemeleri artık 24 ay üzerinden ödenecek.