Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Rapora göre, geçtiğimiz ay enflasyon yüzde 9,09 artış göstererek yıllık bazda yüzde 58,94 seviyesine yükseldi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaparak, enflasyonla mücadele sürecinin biraz zaman alabileceğini ancak bu çabanın sonunda beklenen sonuçlara ulaşılacağını ifade etti. 

‘’Gerekli Olan Her Önlemi Alacağız’’ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Şu an geçiş dönemindeyiz. Enflasyonun kontrol altına alınması ve daha sonra düşürülmesi için gerekli olan her türlü önlemi (parasal sıkılaşma, kredi politikaları ve gelir politikaları) alacağız. Bu süreçte sabırlı olmalıyız, çünkü sonuçta bu çabaların meyvesini göreceğiz. Enflasyonla mücadelede kararlılığımızı sürdürüyoruz." şeklinde açıklamada bulundu. 

Ekonomistlerin Enflasyon Beklentisi Neydi? 

AA Finans tarafından yapılan ve 12 ekonomistin katılımıyla gerçekleşen ankete göre, ağustos ayı enflasyon beklentisi ortalaması yüzde 7,32 seviyesindeydi. Ekonomistler, yıllık enflasyonun ise yüzde 56,37 seviyesine ulaşacağını öngörmüşlerdi. Ancak, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi ağustos ayında yüzde 61,01'den yüzde 65,51'e yükseldi.