Dünyanın en çok satan akıllı telefon markalarından bir tanesi olan Apple iPhone'ların en yenisi için geri sayım başladı. İşletim sistemi, tasarımı ve birçok kullanım kolaylığı sağlayan iPhone'lar aynı zamanda dünyanın en pahalı cep telefonu modelleridir. Akıllı telefon deyince zaten aklımıza ilk olarak Apple veya Samsung geliyor. Samsung neredeyse her yıl akıllı telefonlarını güncellerken Apple 2 yılda bir güncelleme yapıyordu fakat 'S' modellerinin kalkmasıyla birlikte her yıl telefon tanıtımı olmaya başladı.

Geçmiş iPhone Tanıtım Tarihleri

En Son 2022 yılında tanıtılan iPhone 14 serisinden sonra şimdi sırada iPhone 15 var. iPhone 15 modellerinde de tasarım olarak bir farklılık beklenmiyor. Apple öyle bir marka ki 10 yıl önce çıkardığı ürünler bile artık günümüzde popüler ve değerini koruyor. Bu sebeple tasarımlarında çok belirgin farklılıklar olmuyor fakat teknik özellikleri farklı oluyor. Bilindiği üzere iPhone 14 7 Eylül 2022, iPhone 13 ise 17 Eylül 2021’de tanıtılmıştı. Apple genelde Eylül ayının ilk 2 haftasında yeni ürünlerinin tanıtımını yapmayı uygun görüyor. 

iPhone 15 Tanıtım Tarihi

Apple'ın ürünlerini sızdırdığı 9to5Mac sitesinin haberine göre yeni iPhone 15 serisinni 13 Eylül 2023 tarihinde tanıtılacağı söyleniyor. Apple çok yakın bir zamanda web sitesinde tarih duyuracak fakat geçmiş tarihlere baktığımızda bu tarih aralığının çok da yanlış olmadığını söyleyebiliriz. Yani 9to5Mac'in tahmini doğru çıkacak diye tahmin ediyoruz. 

iphone 15 tanıtım tarihi haberi

13 Eylül'De Hangi Ürünler Tanıtılacak 

13 Eylül'de düzenlenecek olası Apple tanıtım etkinliğinde, sadece iPhone 15 serisi değil, aynı zamanda başka ürünler de sergilenecek. Şirket, geçmişte olduğu gibi Apple Watch Series 9, Watch Ultra 2, yeni iMac, yeni AirPods ve çok daha fazlasını kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyor.

iPhone 15 Fiyatı Kaç TL Olacak? 

Türkiye'de en pahalı akıllı telefon markası olan iPhone'ların yeni ürünlerde de en pahalı kategorisinde olacak. Apple'ın yeni nesil akıllı telefonlarının satış fiyatı ABD'de yaklaşık 1200 USD bandında olacak diye tahmin ediliyor fakat Türkiye'de en pahalı iPhone modelinin satış fiyatının 100 bin TL üstünde olması muhtemel olacaktır. Siz ne düşünüyorsunuz sizce kaç TL olacak?

Kaynak: Haber Ufku