Mevlid Kandili için toplanan kalabalığın bulunduğu alanda düzenlenen bombalı terör saldırısı sonucunda 1’i polis 52 kişinin hayatını kaybettiği, 58 kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi. Henüz saldırıyı üstlenen olmazken yetkililer olayın intihar saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, saldırıyı kınadı. 

ÜLKEYİ KANA BULAYAN SALDIRI

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde Mevlid Kandili için bir Cami yakınında toplanan vatandaşların bulunduğu alanda bmbalı saldırı düzenlendi. Dawn Gazetesi'nde yer alan habere göre, Belucistan'ın Mastung bölgesinde bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırının Mevlid Kandili için bir Cami yakınında toplanan kalabalığın bulunduğu alanda düzenlendiği ve 1'i polis 52 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

58 KİŞİ YARALANDI

Yetkililer olayın intihar saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde dururken bombalı saldırıda 58 kişinin yaralandığı bilgisine de yer verildi. Olay yerine çok sayıda ambulansa ve arama kurtarma ekibi sevk edilirken saldırıyı ise henüz üstlenen olmadığı belirtildi. Saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, saldırıyı kınadı.