Meslektaşlarının iş bulamadıklarını ifade eden ünlü isimler, "Bu olayda yapımcı, cast direktörü ve menajerler suçlu. Vicdanlarınızı sorgulayın" ifadelerini kullandı. Oyuncu Merve Kayaalp'in 10 gün babasının ruhsatlı silahıyla intihar etmesinin sonrasında Seda Fettahoğlu da bir parkta şakağında vurulmuş şekilde bulundu. İki ünlü isminin ani kaybından sonra Onur Büyüktopçu ve Melek Baykal "Bu olayda yapımcı, cast direktörü ve menajerler suçlu" sözleriyle sürekli aynı isimlerin projelerde yer almasının altını çizdi. 

“CANIM ÇOK ACIYOR” 

Bu olaya daha fazla sessiz kalamayan oyuncu Onur Büyüktopçu, "Birkaç gündür canım çok acıyor. İki kıymetli eğitimli, yetenekli oyuncu meslektaşlarım Merve ve Seda'nın ölümleri beni derinden sarstı. Onların acılarından, hayal kırıklıklarından, bu gidişlerinden herkes suçlu. Yapımcısı, cast direktörü, menajeri kim varsa kendi vicdanınızı sorgulayın. İşini iyi ve adaletli yapanları tenzih ediyorum ama öyle cast direktörleri var ki ayni zamanda menajerlik yaptıkları için kendi oyuncularını veya çevresini birçok işe yerleştiriyor. Castı olmayan oyuncuların nasıl işler aldığını da biliyoruz. Bu iki kıymetli meslektaşım kim bilir ne adaletsiz şeylere maruz kaldı. İşleri hiçbir şekilde tutmayan oyuncuların sürekli bir işi bitip sonra hemen başka işlere başlaması veya her filmde her dizide aynı oyuncuların olması neden diye sürekli düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK KIRGIN VE KIZGINIM” 

Melek Baykal ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Çok kırgınım, kızgınım ve üzgünüm. Gencecik oyuncu arkadaşımız daha birkaç gün önce parkta ölü bulundu… Çantasından çıkan antidepresan ilaçlarını görünce canım acıdı… İş bulamayan binlerce hayali, hayatı en önemlisini ışığı kendi elimizle mezara sokuyoruz. Her sezon dizilerde oynayan, her filmde kendi eşrafıyla çalışan, her işte torpili ile yer alan herkes Seda Fettahoğlu'nun ölümünden sorumlu… Cast direktörünün kendi castını yaptığı dizide kendi oyuncularını oynatması, kendi arkadaşına torpil yapması, ışığı olmadığı halde magazinin star yaptığı, hiçbir eğitiminin olmadığı milyonlarca dizide oynasa da gerçek sanatçı olamayacak herkes Seda'nın ölümünden sorumlu… Çok isterdim seni daha yakından tanımak ama maalesef yolumuz hiç kesişmedi umarım aynı karanlıkta olan oyuncu arkadaşlarımızla yolumuz ışıltılı yollarda kesişir.”