Son gelen bilgilere göre Yalova'da 4.2 şiddetinde bir deprem oldu. Merkezi Yalova olan depremin etkilerinin İstanbul'da sahil kesminde yaşayanlar tarafından da hissedildiği söyleniyor. Twitter'da paylaşılan bilgilere göre deprem çok net bir şekilde hissediliyor. Kahramanmaraş depreminden sonra sıranın İstanbul'a geldiğini birçok uzmanlar söylüyordu. Geçtiğimiz günlerde Adana'da yaşanan depremleri şimdi de Yalova takip etti. Kandilli Rasathanesi web sayfasındaki bilgiler göre henüz Yalova'daki depremin kaç şiddetinde olduğu söylenmedi fakat Google'ın Android Deprem Uyarıları Sistemi sayfasına göre 4.2 şiddetinde bir deprem oldu.

Yalova kaç şiddetinde deprem oldu? Kaç şiddetinde deprem oldu?

Marmara denizinde, Yalova açıklarında meydana gelen depremin etkisi İstanbul Tuzla ve Kocaeli Gebze'den de hissedildi. Sosyal medya kullanıcıları hafif sallantılar olduğunu dile getiriyor. Yetkililerden gelen son bilgilere göre bu haberimizi güncelleyeceğiz. Twitter'da paylaşımlara göre İstanbul'da sahil kesminde yaşayanlar sallantı hissetiklerini ve deprem olduğunu dile getiriyorlar. Bazı vatandaşlar kendisini sokağa attı fakat dile getirdiğimiz gibi resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 

yalova istanbul deprem mi oldu

Son Depremler: Türkiye'nin Sismik Aktivitesi

Türkiye, coğrafi konumu gereği, sık sık depremlere maruz kalan bir ülkedir. Son yıllarda yaşanan depremler, önemli can ve mal kayıplarına yol açmış ve insanlar arasında deprem bilincini daha da artırmıştır. Bu bağlamda, son dönemde yaşanan depremlerin detayları, herkesin bilmesi gereken önemli bilgilerdir. Türkiye'nin deprem kuşağında bulunması, depremlerin güncellemelerini takip etmeyi hayati önemde kılar. Bilinçli bir şekilde hazırlık yapabilmek ve en önemlisi halkın can güvenliğini sağlamak için bu tür bilgilere ihtiyaç duyarız.

Türkiye'deki Son Depremler

Türkiye genelinde son dönemde birçok deprem yaşandı. Bu depremler, genellikle tektonik hareketler sonucunda oluşur ve çoğunlukla Anadolu ve Ege bölgelerinde hissedilir. Depremler, genellikle yer kabuğunun hareketi sonucu oluşan enerji salınımının bir sonucudur ve yer kabuğu boyunca dalgalar halinde yayılır. Türkiye'nin deprem haritasına bakıldığında, deprem aktivitesinin yoğun olduğu alanlar kolayca görülebilir.

GÜNCELLEME: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Son Depremler sayfasındaki bilgilere göre Marmara Denizinde 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi.