Ülkemizde sosyal yardımlar için başvuru yapmak isteyen birçok kişi bulunuyor. Bu kapsamda, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından  sosyal yardım ödemelerine bağlı olarak vatandaşlara maaş bağlanacağı duyuruldu.

Artan maliyetler ve enflasyon, ekonomik şartlardaki bozulmalar ve dünya çapında görülen ekonomik kriz, Türkiye'de de birçok vatandaşı derinden etkiliyor. İhtiyaç sahibi kişiler ekonomik zorluklar yüzünden kötü günler yaşamaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik sunulan çeşitli sosyal yardım programları kapsamında ödemeler ise bir nebze olsun rahat bir nefes aldırıyor. Sosyal yardımda bulunan tek kurumun Aile Bakanlığı olmaması ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilaç gibi geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı resmi kurumlardan biri olma özelliği taşıyan Vakıflar Genel Müdürlüğü de vatandaşlara sosyal yardım ödemesinde bulunuyor.

muhtac-ayligi-odemesi

Muhtaç Aylığı Şartları Neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bağışlanan çeşitli vakfiyeler üzerinden ihtiyaç sahiplerine muhtaç aylığı bağlıyor. Muhtaç aylığı almak için bazı şartlar bulunuyor ve bu şartları taşıyanlara muhtaç aylığı kapsamında her ay ödeme yapılıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden muhtaç aylığı almak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Muhtaç aylığı şartları arasında; Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklardan olmak, yüzde 40 ve üzerinde engelli olmak yer alıyor.

Muhtaç aylığı bağlanacak vatandaşların herhangi bir sosyal güvencelerinin bulunmaması da aranan şartlardan. Öte yandan, herhangi bir aylığa ya da gelire de sahip olunmaması gerekiyor. Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması da gerekmektedir. Gelir getirici taşınır ya da taşınmaz bir mala sahip olunmaması; sahip olunsa dahi aylık gelirin alınacak muhtaç aylığından fazla olmaması da vakfın istediği şartlar arasında bulunuyor.

aylik-odeme-mujdesi

Muhtaç Aylığı Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün muhtaç aylığı başvurusu internet üzerinden gerçekleştirilemiyor. Başvuru yapmak isteyen kişilerin, şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekiyor. Muhtaç aylığı başvurusu yapacak olanlar bir başvuru formu doldurup imzalıyorlar. Başvuru sahibi engelli bir vatandaş ise engelini ibraz eden sağlık kurulu raporunu da ekleyerek başvurusunu ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yolu ile göndererek başvurusunu tamamlayabiliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Muhtaç Aylığı Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı kapsamında yıl sonuna kadar her ay 3.191 TL'yi ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıyor. Muhtaç aylığı kişinin vefatı, muhtaçlığının sona ermesi, bakım altına alınması, yetim erkek veya kız çocuğunun 18, örgün lise ve dengi öğrenimde 20, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması durumunda ise kesiliyor.