Bir kişi, salamura zeytin tankının içine çıplak bir şekilde girerek zeytinleri sepetlere doldurdu. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, yürütülen soruşturma sonucunda şüpheli M.A. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Zeytin işletmesi de mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen olayda, M.A. isimli şahıs, salamura zeytin tankına çıplak bir şekilde girerek sepetleri doldurmaya başladı. İşin vahim tarafı ise şahsın bu utanç verici anları sosyal medya üzerinden paylaşması oldu. Görüntüler kısa sürede yayılınca, halkın tepkisi çığ gibi büyüdü.

Olayın duyulmasının ardından jandarma ekipleri hemen harekete geçti ve şahsı gözaltına aldı. Zanlı, jandarmadaki ifadesinde videoyu eğlence amaçlı çektirdiğini ve paylaştığını savundu. Ancak bu açıklama, halkın öfkesini yatıştırmaya yetmedi.

tanka-giren-adam-tutuklandi2-min

M.A., adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Skandal görüntülerin yaşandığı zeytin işletmesi de mühürlenerek faaliyetten men edildi. İşletme sahibi de idari para cezasıyla karşı karşıya kaldı.