Hayatımızın ayrılmaz parçalarından birisi haline gelen cep telefonlarımız, artık neredeyse bir uzvumuz haline dönüşmek üzere. 7'den 70'e her yaştan kullanıcıya sahip olan cep telefonları, artık neredeyse işlerimizi bile yürütmekte kullanmaya başladığımız bir araç. Ancak her konuda olduğu gibi cep telefonlarında yaşanan aşırı fiyat artışları da kullanıcılar açısından önemli bir olumsuzluk. Üstelik döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar nedeniyle ülkemizdeki cep telefonu fiyatları daha da yükselme eğilimine girdi. Tüm bunlardan dolayı da, vatandaşlar cep telefonu alımı için alternatif bazı yöntemler geliştirmeye başladılar. Bu alternatiflerin başında ise gümrüğe takılan telefonlar geliyor. İşte piyasanın neredeyse yarısına sahip olabileceğiniz cep telefonları ve şartları!

Cep Telefonunuzu E-İhale ile Alın!

Bilhassa artan kur fiyatlarından dolayı yükselen cep telefonu nedeniyle birçok vatandaş gümrüğe takılan ve ihale ile satılan telefonlara talep gösteriyor. Bu konuda Ticaret Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu e-ihaleler sayesinde piyasanın neredeyse yarı fiyatına cep telefonu alınabiliyor. Hatta Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen e-ihale ile alabileceğiniz cep telefonları oldukça önemli bir alternatif oluşturuyor. Bakanlığın yürüttüğü ihaleler teklif usulü ile yürütülen açık artırma sistemine dayanır. Söz konusu telefonları alabilmek için öncelikle belirli bir bedel üzerinden açık arttırmaya katılmak gerekiyor. Ürünü satın almak isteyen kişiler bu yolla teklif vererek ihaleye katılım sağlayabiliyor. Bunun için de öncelikle E-İhale Sistemi’ne üye olmanız gerekiyor. Üye olduktan ve aradığınız telefon için teminat bedelini yatırmanız gerekir. Teminat bedelinizi Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası vezneleri ve internet bankacılığı sistemleri üzerinden teminat yüklemesi yaparak gerçekleştirebilir ve ürünler için teklif oluşturabilirsiniz.

Gümrükte Satışa Çıkartılmış Olan Telefonlar

Ticaret Bakanlığı’nın sayfasından da takip edebileceğiniz e-ihaleye çıkartılan cep telefonlarından bazıları şu şekilde:

  • iPhone XS Max 64 GB, iPhone SE, Samsung SM-N7505, Apple A1507 Cep telefonu 4.175 TL,
  • iPhone 6S, Samsung SM-J320F/DS, LG D855, iPhone 6, Samsung SM-J510FN, iPhone 5C, Samsung SM-6610F/DS, MI MET7, Samsung SM-G903F 6.950 TL

Eğer siz de daha uygun fiyatlarla cep telefonuna ulaşmak istiyorsanız Ticaret Bakanlığı’nın e-ihalelerine katılabilir ve paranızı daha rasyonel bir şekilde harcayabilirsiniz.