POLİTİKA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 14. Büyükelçiler Konferansı'nda Konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 14. Büyükelçiler Konferansı kapsamında yaptığı konuşmada Türkiye'nin kendi eksenini güçlendirmek zorunda olduğunu vurguladı.

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Artık Türkiye böyle bir güce, böyle bir kudrete, böyle bir imkana kavuşmuştur. Türkiye'nin milli menfaatlerini koruyarak, ülkenin elindeki imkân ve fırsatları kullanarak Türkiye Yüzyılı hedeflerini sürdüreceğiz." dedi. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki büyükelçileri kabul ettiği 14. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin tarihi bir dönemin hemen başında olduğunu ve dünyanın yeniden şekillendiği bir döneme girildiğini belirterek, "2023 yılı, Türkiye'nin ikinci asrının başlangıcıdır. Cumhuriyetin ikinci asrını, dünyada itibarlı ve güçlü bir Türkiye'nin yüzyılı yapmak için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, Türkiye'nin sözünün güçlü olmasının önemine vurgu yaparak, doğru projeleri, doğru fikirleri ve doğru siyaseti takip etmenin yanı sıra bu gücün arkasına gücü de koymak gerektiğini belirtti. Dış politikanın artık sadece Dışişleri Bakanlığı'nın icrasının ötesine geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin savunma diplomasisinden istihbarat faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede yumuşak güç unsurlarını kullanarak Türkiye'nin sözünü daha güçlü hale getirdiğini dile getirdi. 

Kurtulmuş, ilerleyen dönemde Türkiye'nin dış politika hedeflerinden birinin de Türkiye'nin kendi eksenini güçlendirmek olduğunu belirterek, bu konunun yıllardır tartışıldığını ve Türkiye'nin kendi eksenini tahkim etmek zorunda olduğunu vurguladı. Türkiye'nin artık böyle bir güce ve kudrete sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin milli menfaatlerini koruyarak, ülkenin elindeki imkanları kullanarak Türkiye Yüzyılı hedeflerini ıskalamadan ilerleyeceğiz." şeklinde konuştu. 

TBMM Başkanı, Türkiye'nin dış politikasının üçüncü büyük hedefinin de adil, hakkaniyetli ve yeni bir küresel sistemin kurulabilmesi için mücadele etmek olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, günümüz dünya sisteminin sürdürülemez olduğunu ve değişimlerin kaçınılmaz olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu süreçte öncü rol üstleneceğine inandığını sözlerine ekledi. 

Abone Ol