POLİTİKA

Bomba İddia: İmamoğlu ile Karaismailoğlu Karşı Karşıya

Türkiye gelecek yıl düzenlenecek yerel seçimlere odaklanırken, İstanbul'da büyük bir heyecan başladı. İddialara göre AKP’nin İBB başkan adayı Adil Karaismailoğlu...

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Ankara'da düzenlediği basın toplantısında yeniden aday olacağını açıklaması, siyasi gündemde yankı uyandırdı. İmamoğlu'nun adaylık kararı, Türkiye'nin en büyük şehrindeki siyasi dengeleri şekillendirecek gibi görünüyor.  

CHP cephesinde İBB başkanlığı için adayını belirlemiş durumdayken AK Parti'nin İstanbul için çıkaracağı aday hala belirsizliğini koruyor. 

Ankara kulislerinde son günlerde dolaşan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözü, İstanbul Belediye Başkanlığı için eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nda. Karaismailoğlu, uzun yıllar İstanbul Belediyesi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş bir isim olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde en yüksek bütçeli ve en yatırımcı Bakanlığı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı yürütmüş olması, onu İstanbul için önemli bir aday olarak öne çıkarıyor.

Abone Ol