SSK ve balkonu olarak çalışanlar için yeni bir ödeme müjdesi geldi. Az önce açıklama yapıldı. Çalışanlara maaşın 10 katına kadar destek ödemesi verilecek. Hemen başvuru yapanlar 30 gün içinde ödemelerini alabilecek notlar sosyal güvenlik kurumundan konu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. SGK'ya bağlı olarak çalışan herkes dilekçe yazarak ödemesini alabiliyor.

BU DEFA ÇALIŞANLARA MÜJDE VAR

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Az önce yeni Müjde verildi. Bu defa güzel haber çalışanlar için geldi. Sigortalı olarak çalışan ancak haksız yere işten çıkarılanlara SGK'dan destek verilecek. Maaşın tam 10 katına kadar yapılacak ödeme ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı. Ancak bu ödemeyi alabilmek için bazı Şartları yerine getirmek gerekiyor. En önemli şart ise iş akdinin feshedilmesinden sonra 30 gün içinde başvuru yapmak. 30 gün süreyi kaçıranlar ise ödemeden faydalanamıyor. Çalışanlara SGK tarafından sağlanan geri dönme hakkı ve kıdem tazminatı ile ilgili tüm detaylar belli oldu.

ssk-ve-bag-kurlu-calisanlara-10-maas-odeme-yapilacak-son-dakika-onaylandi-1

DAVA AÇARAK İŞE İADE EDİLEBİLİYOR

Bir iş yerinde çalıştığı sırada haksız yere İşten çıkarılan çalışanlar işe geri iade edilmek için dava açabiliyor. Ancak davayı açabilmek için aynı iş yerinde 6 aydan fazla süredir çalışıyor olmak, iş yerinde en az 60 işçinin çalışıyor olması şartları aranıyor. Mahkeme bu durumda isminin haksız yere işten çıkarıldığına karar vermesi halinde tazminat kararı da alabiliyor. Üstelik haksız yere İşten çıkarılan işçi mahkeme sonucunda işe iade edilebiliyor. İş veren mahkemenin kararına uymak zorunda kalıyor. Bir şey iade davası işten çıkarıldıktan sonra 30 gün içinde açılabiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAĞLANIYOR

Aynı zamanda kendi rızası ve isteği dışında İşten çıkarılan ve yine kusuru olmayan çalışanlar işsizlik maaşı almaya da hak kazanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen işsizlik maaşı en az 6 aydır aynı iş yerinde çalışan kişilere bağlanıyor. Kıdem tazminatı da çalışanlara 1 yıl süreyi doldurmaları durumunda veriliyor.