Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca köyünde unutulmaz bir aşiret düğünü gerçekleşti. Jirki aşireti mensubu Fikret Öter'in oğlu Serdar ile Leyla Varol çiftinin düğünü, üç gün boyunca binlerce davetlinin coşkulu katılımı ile kutlandı.

Düğünde birbirinden renkli etkinlikler düzenlenirken, 40 koyun kesilip, çifte 1,5 milyon para ve 1 kilo altın takıldı.
Binlerce kişinin katıldığı düğünde geleneksel değerler ön plandaydı. Davetliler için özenle hazırlanan 1 ton et, misafirlere ikram edildi. Ayrıca, aşiretin gururu olan Fikret Öter, kendi elleriyle 40 koyunun kesilmesini sağladı. Gelin ve damada yapılan takı merasimi ise geceye ayrı bir renk kattı. Çifte, yakınları tarafından 1,5 milyon para ve 1 kilo altın hediye edildi.

Uzun yıllar terörün gölgesinde kalan bölgede, artık huzur içinde düğünlerin yapıldığını ifade eden ev sahibi Mehmet Salih Öter, "Çok şükür şimdi gönlümüzce düğünlerimizi yapıyoruz. Fikret Öter'in oğlunun düğünü, herkesin katılmaktan mutluluk duyduğu anlamlı bir etkinlik oldu. Köylülerimiz, birlik ve beraberlik içinde 40 koyun kesti. Fikret Bey ise kendi özeniyle 1 ton et hazırladı. Bu güzel etkinlikte farklı aşiretlere mensup insanlar bir araya gelerek huzur içinde halaylar çekti. Tüm katılımcılara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.