Dünyanın dikkatle beklediği Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşmasının masaya yatırılacağı zirve öncesi, Rusya'nın Ukrayna'nın en büyük tahıl ihracat limanlarından biri olan Izmail Limanı'na hava saldırısı düzenlemesi, bölgedeki tansiyonu yükseltti. 

Ukrayna'nın Tuna Nehri kıyısındaki önemli limanlarından biri olan Izmail Limanı'na yapılan hava saldırısı sabaha karşı gerçekleşti. Odesa bölgesinde yaşanan saldırı sonrasında patlama sesleri duyulurken, bölge sakinlerinin güvenli sığınaklara indiği bildirildi. 

Saldırının 3.5 saat sürdüğü ve depo, üretim tesisleri ile bazı sivil binaların hasar gördüğü belirtildi. Odesa Valisi Oleh Kiper, "17 insansız hava aracı düşürüldü, ancak bazıları Izmail bölgesinde hedeflerini vurdu. Şu ana kadar ilk belirlemelere göre ölü ya da yaralılar bulunmuyor" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Rusya, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını terk etmesinin ardından Ukrayna'nın limanlarına saldırılarını artırmıştı. Bu son saldırı, Putin ve Erdoğan'ın tahıl koridoru konusunu görüşeceği önemli bir döneme denk geldi. Pazar günü ise Rusya, Tuna Nehri kıyısındaki önemli limanlardan Reni'yi vurarak altyapıya zarar vermiş ve en az 2 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.