Son zamanlarda kripto para piyasasında yankı uyandıran PEPE projesi, aslen bir amacı olmamasına rağmen popüler bir internet fenomenini kripto dünyasına taşıyarak büyük bir çıkış yakaladı. Ancak şimdiye kadar sıkı bir takipçi kitlesi toplayan PEPE, ekip içinde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Projenin özüne uygun şekilde, popüler bir mizah akımını kripto para dünyasına taşıyan PEPE, kısa sürede milyarlarca dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Hatta, büyük kripto borsalarından Binance bile PEPE'yi listelemek için sıraya girdi.

Ancak son günlerde ekip içerisindeki güvensizlik ve anlaşmazlıklar göz önüne çıkmaya başladı. Özellikle daha önce sağlam bir güven ilişkisiyle çalışan bazı ekip üyeleri, projenin geleceği konusunda kaygılarını dile getirdi. Bu üyeler, projenin kuruluş anlaşmasını değiştirerek ellerinde bulunan PEPE rezervlerini büyük miktarlarda satmaya başladı.

Söz konusu 3 kişilik ekip, iddiaya göre bugüne kadar tam 16 milyon dolarlık PEPE satışı gerçekleştirdi. Bu satışlar sonucunda ellerinde bulunan rezervlerin yüzde 60'ından fazlasını cüzdanlarına transfer etti. PEPE'nin zirve değeri olan 0.0000045 dolardan, 0.0000008 dolara kadar gerilediği göz önüne alındığında, birçok yatırımcının mağdur olduğu söylenebilir. Ancak bu 3 kişi, şu anda kazandıkları servetin keyfini sürüyor.

Editör: Öznur Tekeli