Ev sahibi olmak isteyen ancak birikimi olmayan veya bankadan konut kredisi kullanamayan vatandaşa TOKİ’den büyük müjde. Bugüne kadar milyonlarca vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, 2023 yılında da Türkiye genelinde dev konut projelerine devam ediyor. TOKİ’nin tamamlanan projelerinden konut satışlarıysa başladı. İşte TOKİ’nin sunduğu uygun fiyatlı evler ve ödeme planları!

TOKİ Kira Öder Gibi Ev Sahibi Yapıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), 2023 yılında da 81 şehirde dev konut projelerine devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana milyonlarca kişinin ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştüren TOKİ, 2023 yılında da vatandaşa destek olmaya devam ediyor. Üstelik vatandaş TOKİ’nin satışa sunduğu uygun fiyatlı evlere kira öder gibi sahip olmaya devam ediyor.
TOKİ’nin 81 ilde devam eden konut projelerinden tamamlananlar için uygun fiyatlara satış başlatılıyor.

TOKİ’den 3+1 Evler 4.000 TL Taksitle Satışta

TOKİ tarafından 2023 Eylül ayı boyunca da tamamlanan konut projelerinden bazıları için satış işlemlerine başlandı. Çok uygun fiyatlara satışa sunulan TOKİ konutlarına kira öder gibi ev sahibi olma imkanına sahip olunabiliyor. 2023 Eylül ayında TOKİ’nin sunduğu uygun fiyatlı dairelerde hem taksit tutarı hem de ödenmesi gereken peşinat tutarı oldukça düşük. Böylelikle Türkiye genelinde daha fazla vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürebilmeleri sağlanıyor. TOKİ tarafından yapılan son açıklamaya göre ayda sadece 2.000 TL tutarındaki taksit ödeyerek, ev sahibi olabilme imkanına sahip olunabiliyor. Üstelik TOKİ tarafından satışa sunulan konutların 243.240 TL ile 972.926 TL aralığındaki fiyatlarla satışa sunulduğu açıklandı.

Son Başvuru Eylül’de

2023 Eylül ayı içerisinde TOKİ tarafından satışa sunulan uygun fiyatlı konutlara satın almak için başvuruda bulunulması gerekiyor. TOKİ’nin yaptığı açıklamaya göre ayda sadece 4.054 TL taksit ödeyerek, ev sahibi olmak isteyenlerin 04.09.2023 ile 08.09.2023 tarihleri arasında TOKİ’ye başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru bedeli olarak 2 bin TL talep edilirken satışa sunulan 10 konuttan daha fazla kişinin başvuru yapması durumunda kura çekimi yapılacak ve 14 Eylül 2023 tarihli kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenecek.