Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun ölümüne dair şüpheleri nedeniyle mezarının açılması için başvuruda bulunmuştu. Ancak Adalet Bakanlığı, yapılan incelemeler sonucunda talebi reddetti. 

2009 yılında İstanbul Bahçeşehir'de meydana gelen olay, Münevver Karabulut'un Cem Garipoğlu tarafından öldürülmesiyle sonuçlandı. Cinayetin ardından 197 gün süren bir kaçış dönemi yaşayan Garipoğlu, yakalanarak cezaevine gönderildi. 2014 yılında cezaevinde intihar eden Garipoğlu'nun ölümü, uzun süre tartışma konusu oldu. İntiharın üzerinden geçen 8 yılın ardından, Garipoğlu ailesinin Münevver Karabulut'un öldürüldüğü odada çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşması, yeni bir dalgayı başlattı. 

Cem Garipoğlu'nun Mezarının Açılma Talebi 

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun intihar etmediğine ve hala hayatta olduğuna inanarak mezarının açılması talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla ilk suç duyurusunu gerçekleştirdi. Ancak savcılık, yapılan incelemeler sonucunda bu talebi reddetti ve olayın üzerine gidilmesine gerek olmadığına karar verdi. Daha sonra yapılan bir diğer başvuru da yine ret yanıtı aldı. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nin DNA incelemesi, Cem Garipoğlu'nun mevcut anne ve baba DNA örnekleriyle yüzde 99.99 uyumlu olduğunu gösterdi. 

Kararın ardından Karabulut Ailesi'nin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, üst mahkemeye başvurarak karara itiraz etti. Ancak üst mahkeme de mezarın açılması talebini reddederek takipsizlik kararı verdi. Bu kararın ardından Süreyya Karabulut, Adalet Bakanlığı'na başvurarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebini iletti. Ancak Adalet Bakanlığı da yapılan incelemeler sonucunda talebi reddederek son kararı verdi. 

Editör: Öznur Tekeli