Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliği ile Yürütülen TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) Öğretmen Eğitimleri devam Ediyor.
Şanlıurfa’da 26 Mart 2015 günü başlatılan TBM eğitim programı rehber öğretmen eğitimlerinin üçüncüsü Eyyubiye İlçesi’ndeki 130 rehber öğretmenin katılımı ile TES-İŞ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programın açılışına Eyyubiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Demir ve Muzaffer Mavigök, İl Milli Eğitim Uzmanı Mehmet Sarmış, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, TES-İŞ Anadolu Lisesi Müdürü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda rehber öğretmenlere hitap eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, bir konuşma yaptı. Çelik, “Öğretmen tek başına ne yapabilir ki?” demeyin, bağımlılardan yüz çevirmeyin, onlarla iletişim kurun. Bağımlı olan çocuk ve gençler sizlerin yakınları da olabilir veya bu gençler maddeye ulaşmak için yaşamlarınızı bile tehdit edebilir" dedi.
Hafta sonu rehabilitasyon merkezindeki bağımlı bir gencin nasıl 5-6 kişi ile sakinleştirilmeye çalışıldığı olayını öğretmenlerle paylaşan Muharrem Çelik, "İşte TBM Programı bizlere, öğrencilerimiz arasında veya çevremizde canavarlaşan bu büyük tehlikenin önüne geçebilme yolları hakkında bilgi sahibi yapmayı amaçlamaktadır" dedi.
Eğitim Uzmanı Mehmet Sarmış, rehber öğretmenliğin okullardaki önemine değindi. Şartlar ne olursa olsun ümit, var olmamız gerektiğini ve bu alanda çalışarak mutlu olunabileceğini, inanan insanlar içinde bunun bir mesuliyet olduğunu ve hesabının verileceği düşüncesinin var olduğunu ifade ederek, rehber öğretmenlerin hayata rehber olmaları gerektiğini belirtti. Sarmış, "Bir öğretmen olarak çocuğunuza nasıl bir öğretmen istiyorsanız öyle bir öğretmen olun" dedi.
Eğitim programlarının ardından Şanlıurfa Yeşilay Şubesi, katılımcılara kokteyl verdi. Ayrıca kursiyerlere TBM kitap, afiş ve broşürleri dağıtıldıktan sonra program sona erdi.