Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli yükseliş, seçim sonrasında da etkisini sürdürüyor. Gelen bilgilere göre, motorin fiyatlarına bir zam daha kapıda. Sektör kaynaklarına göre, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1,80 TL zam yapılacak. 

Seçim öncesinde litre başına 18,58 TL olan motorin fiyatı, seçim sonrasında yaşanan sürekli zamlarla birlikte adeta gökyüzüne çıkmış durumda. Bu son zamla birlikte, İstanbul'da motorin litre fiyatı 38,31 TL'ye, Ankara'da 38,79 TL'ye ve İzmir'de 38,97 TL'ye yükselecek. 

Benzin fiyatlarında ise bu gece için herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Şu an itibarıyla İstanbul'da benzin litre fiyatı 36,13 TL, Ankara'da 36,63 TL ve İzmir'de 36,74 TL seviyelerinde seyrediyor. 

Seçim Sonrası Artış Rekor Kırdı 

Seçim öncesinde akaryakıt fiyatlarındaki durumu kontrol altında tutmak adına döviz rezervleri kullanılan ve vergi indirimleri sağlanan hükümet, seçim sonrasında farklı bir tutum izledi. Geçen üç ay içinde benzinde yüzde 82,4, motorinde ise tam yüzde 106,2 oranında artış yaşandı. 14 Mayıs'taki seçim öncesinde İstanbul'da benzin litre fiyatı 19,81 TL iken, motorin ise 18,58 TL idi. Ancak seçim sonrasında yapılan vergi zamları ve döviz kurlarındaki yükselme, akaryakıt fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı.