Türkiye, bir süreliğine mevsim normallerine yakın sıcaklıkların tadını çıkarırken, Meteoroloji'nin tahminlerine göre hafta ortasından itibaren sıcaklar tekrar yükselecek. Özellikle İstanbul'da hava sıcaklığı 5 derece artacak. 

Son günlerde rekor sıcaklıkların yaşandığı ülkemizde, birkaç günlük aranın ardından sıcak havalar geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre hafta ortasından itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredecek. 

İstanbul, bu sıcaklık artışından önemli bir şekilde etkilenecek. Bugün yaklaşık 29 derece dolaylarında seyreden hava sıcaklığı, hafta ortasından itibaren yükselişe geçerek cuma günü 34 dereceye ulaşacak. 

Ülkenin diğer bölgelerinde de benzer bir eğilim görülüyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, Ardahan ve Kars çevreleri, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.