Teknolojik gelişmelerin hayatın her alanını dönüştürdüğü bu dönemde, memur maaş zammı konusu da önemli bir yer tutuyor. Yeni dönemin maaş zammı görüşmeleri için geri sayım başladı ve teknolojik süreçlerin hızlandırdığı bu çağda, hükümetin 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında ilk teklifini 14 Ağustos'ta sunması planlanıyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği bu süreçte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan da bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan, "Müzakerelerin Ağustos sonunda tamamlanacağını öngörüyoruz. Bu sürecin tüm tarafları tatmin edecek bir sonuçla nihayetlenmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Emekli ve memur zammı ne zaman yapılacak?

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelerin, kamu politikalarına ve sosyal süreçlere etkisi giderek artıyor. Bu bağlamda, milyonlarca kamu görevlisinin ve emeklisinin hayatını doğrudan etkileyen toplu sözleşme süreçleri de bu gelişmelerden nasibini alıyor. Dijitalleşmenin etkisiyle, süreçlerin şeffaflığı ve hızı konusunda beklentiler yükselirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan, “Yolun başında bu yüzyılı, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Biliyorsunuz, göreve gelir gelmez asgari ücretimizi belirledik. Akabinde memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için hemen harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık” dedi.

Memur ve emekli maaşı zam haberi

Emekli ve memur zammı tarihi belli oldu mu?

22 Ağustos'a dek görüşmeler sürecek. Uzlaşı sağlanamadığı takdirde hakemlik aşamasına geçilecek. 23-25 Ağustos aralığında hakem kuruluna başvurular alınırken, 26-31 Ağustos tarihlerinde hakemlik mekanizması işletilmiş olacak.

Kaynak: Haber Ufku