Kredi borcu olan kişiler için müjde niteliğinde bir haber verildi. Halk Bankası tarafından açıklanan duyuru kapsamında kredi ödemeleriyle ilgili müjde verildi. Halk Bankası tarafından yapılan açıklama sonrası depremden sonra afet bölgesi olarak ilan edilen bölgelerdeki esnaf ve sanatkarlara yönelik kredi ödemelerini desteklemek için önemli bir adım atıldı. Gelen müjde kapsamında kredi ödemelerinin faizsiz olarak 6 ay daha ertelendiği duyuruldu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonucu zarar gören illerde yaşayan esnaf ve sanatkarlar için Türkiye Halk Bankası tarafından düşük faizli kredi verilmişti. Şimdi ise verilen kredi borçlarının ertelenmesine karar verildi.

6 Ağustos Tarihinde Başlayacak!

Halkbank tarafından yapılan açıklama sonucu depremzedelerin finansal yüklerini bir süre daha hafifletecek ve işletmelerin yeniden toparlanması için gereken olanakların sağlanacağı belirlendi. Hal böyle olunca da esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının 6 ay daha erteleneceği duyuruldu. Ertelenen kredi borçlarının vade ödemeleri sayesinde esnaf ve sanatkarlara ekonomik yönden daha iyi imkan elde etme şansını sunacağı belirlendi.

Diğer bankaların da bu kampanyayı sunacağı beklenirken henüz diğer bankalar tarafından açıklama gelmedi. Bankalar tarafından yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.