Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, Kütüphaneler haftasında Düzce Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.
Her yıl Nisan ayının ilk haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanırken, Düzce’de de hafta boyunca bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Hafta boyunca öğrenciler Halk Kütüphanesini ziyaret ederken kütüphanenin çok özel konukları vardı.
Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri öğretmenleri eşliğinde kütüphaneyi ziyaret ettiler. Engelli öğrencilerden bir çoğu kütüphaneyi ilk kez görürken, kitaplardan nasıl faydalanabileceklerini öğendiler. Kütüphaneyi çok seven öğrencilerin ziyaret sonunda ise mutlulukları görülmeye değerdi.
Öğrencilere kütüphaneyi ziyaret sırasında eşlik eden öğretmenleri, engellileri topluma katmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.
Öğretmenler “Engelli çocuklarımızı Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak kütüphaneye getirdik. Yeni kütüphanemiz gerçekten çok güzel ve çocuklarımızda çok beğendi. Çocuklarımız ne kadar engelli olsa da bir nebze de olsa burada engellileri yönelik çok güzel yerler var onların faydalanması için. Onları topluma daha çok katmak için buradayız” dediler.