Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan yeni bir duyuruda, 12 farklı ilde 69 adet arsanın açık artırmayla satışa çıkarıldığı aktarıldı. Bu kapsamda arsa sahibi olmak isteyenler için açık artırmaların düzenleneceği bildirilirken, detaylar da belli oldu. 

Son aylarda patlayan konut krizi, kimsenin elindeki konutu satamaması üzerine yön değiştirdi. Vatandaşlar sürekli fiyatı artan araç ve konutları yatırım olarak değerlendirmekten vazgeçip, arsalara yönelmeye başladı. Durum böyle olunca da TOKİ’den arsa duyurusu geldi. Duyuru sonrasında da açık artırmanın ve satışların nasıl yapılacağı açıklandı. İşte TOKİ’den 69 adet arsa satışına dair tüm merak edilenler ve detaylar… 

toki-satis-arsa

TOKİ’den İstanbul, İzmir, Ankara ve tam 9 farklı şehirde yaşayan vatandaşlara müjdeli haber geldi! Arsa sahibi olmak isteyenler için kelepir arsa satışına TOKİ başlattı. 69 farklı arsayı açık artırma yöntemiyle satışa sunacağını bildiren TOKİ, 48 ay vade vereceğini de duyurdu. 

TOKİ Arsa Satışları Ne Zaman Başlıyor? 

Türkiye genelinde konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte arsa ve tarla gibi alternatif yatırım araçları vatandaşların ilgisini çekti. Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 617 bin 812 adet gayrimenkulün satışı gerçekleştirilirken, bunların 675 bin 327’si konut ve 942 bin 485’i de arsa ve tarla gibi gayrimenkullerden oluştu. 

TOKİ, 11 ilde bulunan 69 arsayı 31 Ağustos 2023 tarihinde açık artırma yöntemiyle satışa sunacağını duyurdu.

Arsa almak isteyenler, konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi ve plansız alan niteliğindeki arsalar için ortalama olarak yüzde 35 peşinat ödemesi yapacaklar. Ayrıca vatandaşlara 48 aylık vade seçeneği de sunulacak. 

TOKİ-ARSA-SATİS

Hangi İllerde TOKİ Arsa Satışı Yapılacak? 

31 Ağustos’ta yapılacak olan açık artırmada arsaların başlangıç bedeli 7.700.83.02 TL olacak. Toplamda 1 buçuk milyon metrekareyi aşan arsalar Tekirdağ, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Mersin, Elazığ, Çanakkale, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Antalya ve Ankara illerinde satışa sunulacak. 

Tüm Arsalar KDV’den Muaf! 

Sanayi, turizm tesisi, konut ve ticari nitelikli arsalara vatandaşlar, yüzde 35 peşinat ödemesi yaparak sahip olabilecekler. Daha sonra ise kalan borç 48 ay vadeye bölünüyor olacak. Yani taksit ödemeleri de bir hayli kolay olacak. 

Editör: Nisa Yılmaz