Artık kapı kapı gezerek iş aramaya son. Ülkemizin en büyük iş ve işçi bulma platformu olan İŞKUR ilanları sayesinde kolay bir şekilde iş arayabilir ve bu zorlu süreci rahatlıkla atlatabilirsiniz. Bu konuda çağın getirdiği yeniliklerden de faydalanarak İŞKUR sistemi üzerinden ilanları inceleyebilir ve beğendiğiniz ilanlar için yine online bir şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz. İşte detaylar!

İŞKUR İş İlanları ile Hızlıca İş Bulun!

İŞKUR’un iş ilanlarını incelemek için ilk olarak TC kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekir. Kurumun internet sitesine girişinizi gerçekleştirdikten sonra karşınıza profil bölümü açılır. Bu aşamada ‘İş Arayan’ bölümünü seçtiğinizde öncelikle ‘İş İlanları’ butonuna, ardından da ‘Bana Uygun İşler’ butonuna basarak iş aramanızı başlatabilirsiniz. Burada ekranınıza gelen iş arama kriterlerini kullanarak güncel iş ilanlarına erişim sağlayabilirsiniz. Bu noktadan sonra karşınıza gelen ilana başvurmak isterseniz öncelikle kayıt yapmanız gerekir. Eğer profiliniz pasif duruma düşmüşse öncelikle aktif hale getirmelisiniz. Bunun için 'Özgeçmiş' butonuna basarak güncelleme yapabilirsiniz. Tüm bunların ardından ilanlara giriş yaptığınız zaman ‘Başvuru Yap’ seçeneğine basarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer daha önceden kaydınız yoksa, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) online şubesine kayıt olmak için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle tarayıcınızda İŞKUR resmi web adresi olan iskur.gov.tr adresini açın.
  • Ardından Web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan ‘İnternet Şubesi’ seçeneğini tıklayın.
  • Açılan İŞKUR e-Şube sayfasında karşınıza "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm gelecektir. Bu noktada İŞKUR kayıt işlemi için pozisyonunuza uygun bölümü seçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz.
  • Sonra sitede ‘İş Arayan’ bölümündeki ‘Üye ol’ seçeneğini tıklayıp sonra İŞKUR üyelik sayfasında açılan "Üyelik Sözleşmesi" maddelerini detaylıca okuduktan sonra onaylıyorsanız sözleşme altında bulunan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayın.
  • Son olarak açılan sayfada kişisel bilgilerinizi de doldurduktan sonra şifrenizi belirleyerek iş aramalarınıza başlayabilirsiniz.

Güncel İş İlanlarından Örnekler

İŞKUR iş ilanları incelendiğinde ülkenin hemen her şehrinde ve her sektörden farklı iş olanakları ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu olanaklar arasında daha pratik bir arama yapabilmek için aradığınız işi, şehri, kriteri, çalışma biçiminizi ve sürenizi filtreleyerek daha hızlı bir şekilde aradığınız işe ulaşabilirsiniz. Kurumun güncel olarak sayfasında bulunan ilanlardan bazıları ise şu şekilde:

  • 18 - 35 yaş arası DSİ Büro İşçisi alımı,
  • İstanbul Sancaktepe'de LED Aydınlatma Ekipmanları Montajcısı alımı,
  • Ankara tır şoförü alımı,
  • İstanbul Kadıköy Mağaza satış elemanı alımı,
  • İstanbul'da 18.000 TL maaşlı montaj işçisi alımı