Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, komşu illerde şap hastalığının görülmesi üzerine, hızlı bir şekilde yayılma eğilimi gösteren ve büyükbaş hayvanlarda ciddi bir bulaşma riski taşıyan SAT-2 Suş'unun yeni sirküle olan türüne karşı tedbirler alarak harekete geçti. Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon başkanlığında oluşturulan komisyon, hayvan sağlığını korumak ve verim kayıplarının önüne geçmek amacıyla acil bir toplantı düzenledi.

İl içi Ve İl Dışı Hayvan Nakilleri Yasaklandı

Komisyonun aldığı karar doğrultusunda, şap hastalığı ile mücadele kapsamında kente ikinci bir emre kadar il içi ve il dışı hayvan nakilleri, borsa ve pazarlara hayvan giriş-çıkışları yasaklandı. Bu tedbirlerin hastalığın kentteki hayvanlara bulaşma riskini minimize etmeyi hedeflediği belirtildi.

Hayvan Yetiştiricilerine Bilgilendirme Yapıldı

Hastalıkla mücadelede etkili olabilmek için veteriner hekimler tarafından hayvan yetiştiricilerine hastalık ve alınması gereken önlemlerle ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. Yetiştiricilere, hastalığın belirtileri ve koruyucu önlemler konusunda bilgi verilerek, hayvan sağlığının korunmasına yönelik farkındalık artırıldı.

Şap hastalığı, hayvanların sağlığını ve verimliliğini tehdit eden ciddi bir bulaşıcı hastalık olarak biliniyor. Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün aldığı tedbirler, kentteki hayvanların sağlığını korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek adına büyük önem taşıyor.