Vali Masatlı, yaptığı açıklamada, 6 Şubat depreminin tarihin en büyük afetlerinden biri olduğunu ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti. Deprem sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bölgeye hızla yönlendirildiğini ve hayatı normale döndürmek için büyük çaba sarf edildiğini ifade etti. Ancak, afetin boyutlarının oldukça büyük olduğunu ve afetin yüzde 50'sinin yaşandığı bir bölge olduğunu vurguladı. 

Masatlı, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı: "Depremin ilk anında 13 bin 670 binamız tamamen yıkıldı ve 8 bin 235 bina acil yıkılacak duruma geldi. Şu ana kadar 21 bin 905 binayı tamamen kaldırdık. Toplamda 57 bin 43 bina üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. 17 bin 250 binayı tamamen yıkıp enkazını ortadan kaldırdık ve toplam 80 bin 512 binanın ve 264 bin bağımsız bölümün yüzde 49'unu kaldırdık. Kaldırılacak binaların yüzde 51'i hala bekliyor ve 32 bin 613 bina kaldırılmayı bekliyor. Planlamalarımıza göre, Antakya ve Defne ilçelerindeki yıkımları 100 gün içinde tamamlayacağız ve Hatay genelindeki tüm enkazları 3,5 - 4 ay içinde kaldıracağız." 

Asbets İle İlgili Olumsuz Bir Durum Yok 

Ayrıca, Asbest riskiyle ilgili yapılan ölçümlerin şu anda olumsuz bir durum göstermediğini belirten Vali Masatlı, günlük olarak 250-300 arasında binayı yıktıklarını ve bu işi 100 gün içinde tamamlayacaklarına dair bir iş planlarının olduğunu dile getirdi. 

Hatay bölgesinin tarihin en büyük hak sahipliği müracaatıyla karşı karşıya olduğunu da belirten Vali Masatlı, Bakanlıkların alanla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve TOKİ tarafından 31 bin konut inşaatının devam ettiğini aktardı. Ayrıca, Emek Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde vatandaşlara yerinde dönüşüm seçeneği sunulacağını ifade etti. Çadırların kaldırılması için 3 hafta içinde çalışmaların tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

Son olarak Vali Masatlı, vatandaşların endişeye kapılmamasını ve çalışmaların yüzlerinin akıyla yürütüleceğini vurgulayarak, 100 gün sonra yeniden yapılan bir röportajda olumlu gelişmeleri paylaşmayı umduğunu dile getirdi.