Ünlü sanatçı, Safranbolu'nun tarihi mirasını daha geniş kitlelere tanıtmayı ve bölgeye turist akışını artırmayı amaçladığını belirtti. "Bir Efsane," "Ateşini Yolla," "İlla ki," "Karam," ve "Kelimeler Yetmez" gibi hit şarkılarıyla tanınan 62 yaşındaki Hakan Peker, müziğin yanı sıra artık siyaset sahnesinde de yer alacak. 

Hakan Peker, 7 ay içinde yapılacak yerel seçimlerde Safranbolu'dan bağımsız belediye başkanı adayı olacağını açıkladı. Sanatçı, adaylık kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Unesco'nun tarihi miras kenti olan Safranbolu için yapabileceğimiz çok şey var. Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Kendime güveniyorum ve iddialıyım. Geçmiş deneyimlerim, gördüğüm yerler ve birikimimle burayı daha iyi bir yere taşıyabileceğime inanıyorum. Aslında belediye başkanı olma niyetim yoktu, fakat Safranbolu gibi özel bir yer söz konusu olunca harekete geçmeye karar verdim" şeklinde konuştu. 

Peker, neden Safranbolu'yu tercih ettiğini ise "Anne tarafından oralıyım, burası benim vatanım" sözleriyle açıkladı. Seçim vaatlerinin başında ise şehri 30-40 milyon turist çekmeyi hedeflediğini belirtti. Safranbolu'yu daha popüler hale getirerek bölgeye canlılık kazandırmak istediğini dile getiren sanatçı, "Ne kadar çok popülerlik kazanırsa, Safranbolu o kadar canlanacak ve Karadeniz'in gözdesi haline gelecektir. Müzik konserleri düzenlemek, sanatıma devam etmek istiyorum, tabii ki mevzuatın izin verdiği ölçüde" şeklinde konuştu. 

Hakan Peker, adaylık için henüz herhangi bir parti ile görüşme yapmadığını, ancak bazı teklifler aldığını belirtti. Bağımsız aday olma ihtimalini de değerlendirdiğini ekledi.

Editör: Öznur Tekeli